04
december
2019
|
09:55
Europe/Amsterdam

'Zelfrijdende en vliegende auto's hebben de toekomst'

Zelfrijdende deelauto’s en passagiersdrones zouden binnenkort de gewoonste zaak van de wereld kunnen zijn. Daarom investeren veel bedrijven nu al in de toekomst. "Auto's kunnen straks zelf hun verzekering regelen."

Jeroen Bartelse is innovatiemanager bij Achmea: "Ik houd me bezig met de vraag hoe we moeten omgaan met onze veranderende wereld. Er komen bijvoorbeeld steeds meer deelauto's en zelfrijdende auto's. Hoe spelen wij daar als verzekeraar op in? Zelfrijdende auto’s mogen pas de weg op als ze verzekerd zijn. Dus stellen wij onszelf de vraag: is die markt interessant genoeg om een product bij te bedenken?"

Hoe draagt jouw werk bij aan de toekomst van mobiliteit?
"Achmea is een groot bedrijf. Als wij besluiten om ergens in te stappen hebben we meteen schaal en maken we meteen een verschil. Vorig jaar zijn we bijvoorbeeld partner geworden van de Amsterdam Drone Week. Dat een verzekeraar meedoet is voor bedrijven een signaal dat drones serieus worden genomen. Hetzelfde geldt voor zelfrijdend vervoer. Als wij zeggen dat het veilig is, wordt dat eerder geloofd dan wanneer Google zegt dat het veilig is."

Lees hier het hele artikel.