04
december
2019
|
10:52
Europe/Amsterdam

'Onze huizen zullen straks voedsel en stroom produceren'

 

Huizen die stroom en voedsel produceren en beplanting op alle platte daken: voor Johan Ringeling, innovatiemanager, zijn het meer dan spannende vooruitzichten. De toekomst is zijn werk. "Ik heb de mooiste baan van Nederland."

Hoe ga je als verzekeraar om met onderwerpen als verkeersveiligheid en een veranderend klimaat? Als innovatiemanager bij Interpolis (onderdeel van Achmea) is het Ringelings taak om slimme oplossingen te bedenken en te testen die schade en ongemak voor klanten zoveel mogelijk voorkomen.

Waar moeten we aan denken als we het over slimme oplossingen hebben?
"We kijken bijvoorbeeld hoe we kopstaartbotsingen kunnen voorkomen. In Nederland rijden we heel dicht op elkaar. Door je mobiel in te zetten als een slimme sensor kun je straks detecteren of je genoeg afstand houdt. Interpolis heeft een stevige ambitie, we willen het aantal verkeersongevallen in 2020 met een kwart reduceren en vanuit die ambitie zijn we onder andere gestart met AutoModus, WegWijs VR en #ikrijvoornl. De app AutoModus stimuleert veilig gebruik van de smartphone zodat automobilisten zonder afleiding veilig thuis komen. Ook hebben we ThuisWacht ontwikkeld, dat is een slimme camera met bewegingssensoren zodat je altijd en overal je huis in de gaten kunt houden."

Lees hier het hele artikel.