04
december
2019
|
10:59
Europe/Amsterdam

'Een pil die je hele lichaam screent en repareert komt eraan'

"Waarom zou je naar een polikliniek gaan als het ook via FaceTime kan?" Anja Moonen, Senior Manager Medisch Advies en Innovatie bij Zilveren Kruis, schetst een beeld van hoe de zorg er in de toekomst uit gaat zien.

"Bij Zilveren Kruis zijn we in de hele breedte van de gezondheidszorg bezig. Je werkt in het nu, maar kijkt ook naar de toekomst", zegt Moonen. Volgens haar verplaatst de gezondheidszorg zich steeds meer naar huis. "Dat noemen wij de zorg naar huis brengen", vertelt ze. "Mensen kunnen zelf hun gezondheid monitoren en de dokter kijkt op een afstand mee."

Wat is de grootste verandering van de laatste jaren op het gebied van zorg?
"De toenemende zelfregie van patiënten. In het verleden was de gedachte: je doet wat de arts zegt. Omdat er nu zóveel informatie beschikbaar is, willen patiënten steeds vaker samen met de arts besluiten nemen."

"Zorg wordt ook steeds meer maatwerk. Wie ben je en wat past bij jou? Als mensen meer informatie over hun gezondheid hebben, kun je ervan uitgaan dat ze steeds minder snel ziek worden, omdat ze hun gedrag aanpassen op basis van de signalen van het lichaam."

Lees hier het hele artikel.