23
december
2019
|
16:16
Europe/Amsterdam

Achmea Innovation Fund

Achmea gelooft in innovaties die onze samenleving gezonder, veiliger en toekomstbestendiger maken. Daarom hebben we het Achmea Innovation Fund opgericht. Met een fondsomvang van 100 miljoen euro investeren we in durvers en doeners die deze missie met ons delen.

Focus
De focus van het Achmea Innovation Fund ligt op ondernemers die met een bewezen product-marktfit en vernieuwende businessmodellen voorop willen lopen in Fintech en Insurtech. Dit kunnen start-ups of scale-ups zijn.

Thema’s
We zijn benieuwd naar iedere ondernemer die kan bijdragen aan de thema’s waarop we focussen. Dit zijn er vijf:

1. Gezondheid dichterbij voor iedereen
2. Veilige, slimme en schone mobiliteit
3. Veilige en duurzame woon- en leefomgeving
4. Onbezorgd ondernemen en goed werkgeverschap
5. (Financiële) oplossingen voor nu, straks en later


Lees meer over de 5 thema's op www.achmeainnovationfund.nl/nl/zo-zien-wij-dat/

Bedrijven waarin we geloven
Momenteel heeft het Achmea Innovation Fund in drie bedrijven geïnvesteerd die aansluiten bij onze visie en opereren in een van de thema’s. Dit zijn:

BlueLabel
BlueLabel heeft de eerste waterkwetsbaarheidsscan ter wereld ontwikkeld waarmee zeer gedetailleerd voorspeld kan worden waar de impact van regenoverlast het grootst is. Rotterdam is de eerste gemeente die met de digitale service van BlueLabel gericht maatregelen neemt om regenwateroverlast te voorkomen. Naast wateroverlast brengt BlueLabel middels hittekaarten ook in kaart wat de impact is van (extreme) hitte en droogte.

NeoKidney
NeoKidney werkt aan een baanbrekende innovatie in nierdialyse. Voor meer dan 2,5 miljoen nierpatiënten betekent dialyse nog steeds overleven in plaats van leven. NeoKidney ontwikkelt samen met de Nierstichting een draagbare kunstnier die langere en frequente dialyse mogelijk maakt, de dialysekosten verlaagt en het belangrijkste, de patiënten hun autonomie en mobiliteit terug geven.

Laevo
Laevo heeft een innovatief exoskelet ontwikkelt dat fysiek zwaar werk licht maakt. Vooral beroepen waarbij veel getild moet worden hebben hier enorm baat bij. Met het exoskelet wordt dit een stuk makkelijker en minder belastend. Zo daalt het verzuim voor werkgevers aanzienlijk en voelt de medewerker zich fysiek een stuk prettiger.

Meer weten?

Meer weten? 
Kijk eens op www.achmeainnovationfund.nl voor meer informatie. Ken je bedrijven die passen bij onze focus, neem dan gerust contact op via het contactformulier.